Hulp bij rijangst

Bang voor iets dat kan gebeuren? Lees hier alles over angst.

online therapie bij angst

Het gevoel van Rijangst

met Rijangst (ook wel amaxofobie genoemd) wordt bedoeld een overmatig en niet-functionele angst om een voertuig te besturen. Maar de angst kan ook bestaan als je bijrijder bent. Rijangst is niet een afzonderlijke aandoening in het diagnostische handboek (de DSM-IV), maar is vaak een onderdeel van een paniekstoornis met agorafobie of post traumatische stress.  Vaak ontstaat het ook naar aanleiding van een angststoornis of een traumatisch gebeurtenis. Echter kan onvoldoende ervaring en routine ook angst in de hand werken.

Wanneer je rijangst hebt, ben je niet alleen bang in het verkeer, maar heb je ook last voor de bijkomende symptomen. Je kunt last hebben van spierkrampen, duizelingen, hyperventilatie, transpireren, trillen, misselijkheid of hartkloppingen. Veelal ontstaat er tijdens het autorijden een paniekaanval. Je verliest het overzicht en raakt in paniek. Vaak zijn mensen bang voor een herhaling van deze paniek. Er ontstaat ‘angst’ voor de angst. Dit zorgt er vaak voor dat mensen gaan vermijden om te moeten autorijden.

Veel mensen hebben er wel eens last van. Ongeveer de helft van de mensen die een rijbewijs hebben is wel eens angstig of nerveus als zij achter het stuur zitten en het liefst niet meer willen rijden. We bieden ook hulp aan mensen met vliegangst.

Hulp bij Rijangst krijgen en wil je er van af?

Gelukkig is rijangst een aandoening die vaak goed te behandelen is. Door middel van bijvoorbeeld een EMDR behandeling, of door een cognitieve gedragstherapie is het mogelijk om de angst te verminderen en weer ontspannen te kunnen rijden. Boek een consult online!

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult