Je voelt je eenzaam

Moeite met grenzen stellen of je mening delen? Kom voor jezelf op.

therapie bij Assertiviteit

Ik voel me eenzaam, wat nu?

Wat nu als je weleens denkt; “Ik voel me eenzaam”. Gevoelens van eenzaamheid kunnen erg vervelend zijn. In een vorig artikel over eenzaamheid wordt ook benoemd dat eenzaamheid hetzelfde hersengebied activeert als wanneer je fysieke pijn voelt. Gevoelens van eenzaamheid kunnen je dus ernstig belemmeren in je dagelijkse leven.

Veel mensen voelen zich weleens een periode in hun leven eenzaam. Door veranderingen als een nieuwe baan, een nieuw huis of andere kleine verstoringen kan je gevoel van verbondenheid verminderd zijn. Veel mensen ervaren daarnaast ook een gevoel van machteloosheid. Echter, eenzaamheid gaat niet vanzelf over, je zult er zelf iets aan moeten doen.

Vraag jezelf eens af wat je precies mist. Mis je een vriendschappelijke arm om je heen, een luisterend oor, of de gezelligheid van een partner? Door hier eens bij stil te staan, kan je al een beginnetje maken om je gevoelens van eenzaamheid te erkennen, en vervolgens aan te pakken.

Een praktische eerste stap is bijvoorbeeld om een oude vriend van vroeger eens te bellen/mailen. Vanuit de gevoelens van eenzaamheid is het soms lastig om direct nieuwe situaties aan te gaan of nieuwe mensen te ontmoeten. Het contact met een oude bekende aanhalen, is dan een wat makkelijker stap.

Help, ik voel me eenzaam. Hulp is er!

E-Consulenza is jouw online hulp en staat 24 uur voor je klaar met vragen over eenzaamheid. Boek geheel anoniem een consult.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult