Huiselijk geweld

Omgaan met traumatische gebeurtenissen is erg moeilijk. Lees er hier meer over.

gebeurtenissen

Huiselijk geweld

Ruzie, vernederen, schelden, slaan… In bijna de helft van alle huishoudens komt huiselijk geweld voor. Met huiselijk geweld bedoelen we alle vormen van geweld door een (ex)partner, familielid, of een (huis)vriend.

Er zijn verschillende vormen van geweld. Lichamelijk geweld betekent elke vorm van beschadiging of bedreiging van je lichaam. Onder seksueel geweld valt elke vorm van dwang tot seksuele handelingen. Omgevingsgericht geweld is het kapotmaken van spullen, huisdieren en andere dingen. En onder geestelijke mishandeling, of psychisch geweld, valt bijvoorbeeld herhaaldelijke vernedering, pesterijen, bedreiging, intimidatie of manipulatie.

Het is moeilijk aan iemand te zien wanneer diegene thuis wordt mishandeld. Er zijn verschillende signalen die je kunnen opvallen. Als iemand stil of teruggetrokken is, schrikachtig reageert, er onverzorgd uitziet, of verwondingen heeft die hij of zij niet kan verklaren, kunnen dit tekenen zijn van geweld. Maar elk geval is uniek, dus er kunnen ook andere signalen zijn. En voor bovenstaande signalen kunnen natuurlijk ook andere verklaringen zijn.

Waar ligt de grens? Wat kan je doen? Wij kunnen antwoord geven op vragen, tips en advies geven of namen geven van instellingen die je verder kunnen helpen om het geweld te stoppen.

Ben je op zoek naar online hulp of advies bij huiselijk geweld?

Wij willen je graag helpen als je je bedreigd voelt, als je iets vermoedt bij anderen of als je zelf niet langer geweld wil gebruiken. Om advies en tips te kunnen ontvangen van E-Consulenza, kun je eenvoudig online een consult boeken. Jouw vragen worden door onze professionals behandeld met antwoorden waarmee je verder kan.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult