Claustrofobie

Bang voor iets dat kan gebeuren? Lees hier alles over angst.

online therapie bij angst

Hulp bij claustrofobie

Claustrofobie is een specifieke fobie waarin je angst hebt voor kleine of afgesloten ruimten. Mensen met deze fobie ervaren angstsymptomen als ze zich bevinden in bijvoorbeeld liften, vliegtuigen, of ruimten die zij als te klein of benauwd ervaren. In deze situatie kan er een paniekaanval plaatsvinden met angst. Voor jou, maar ook voor anderen kan het best als een angstig moment overkomen. Onze psychologen kunnen je ook leren wat de symptomen zijn van deze aandoening, bijvoorbeeld wanneer je weer het vliegtuig instapt of bepaalde gedachtes krijgt.

Veel mensen vinden het niet erg prettig om in een kleine ruimte te verblijven. Echter hoeft dit geen probleem te zijn, omdat zo’n situatie over het algemeen makkelijk te vermijden is. Je kan bijvoorbeeld niet meer een lift, maar de trap nemen. Het kan zijn dat de fobie je erg belemmert, en je beperkt in je dagelijkse doen en laten. Met een begeleiding, gedragstherapie en advies van E-Consulenza kunnen we samen werken om je fobie in bepaalde situaties aanzienlijk te verminderen om je leven makkelijk te maken.

Het ontstaan van claustrofobie

Vaak is de fobie ontstaan door verschillende traumatische gebeurtenissen, zoals opgesloten zitten in een kleine ruimte, waarbij de persoon in paniek is geraakt. Je brein legt vervolgens een link hiertussen. Vervolgens zal je bij het betreden van een kleine ruimte, herinnerd worden aan die onaangename traumatische gebeurtenis, en ervaar je dezelfde paniek en angst. Denk hierbij aan trillen, zweten, hartkloppingen, duizeligheid, hoge ademhaling en hyperventilatie.

Hulp bij claustrofobie? Krijg online en anoniem hulp!

Wil je leren om de gelinkte gebeurtenis te neutraliseren, en geen angst meer te ervaren bij kleine ruimtes, neem dan contact op met E-Consulenza. Met een gratis account kun je direct een ticket indienen en een vraag stellen aan ons team van online psychologen.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult