Herfstdepressie

Lees hier hoe om te gaan met tegenslagen, ups en downs en depressie.

online therapie bij depressie

Hulp bij een seizoensdepressie overwinnen

Er staan op deze website al artikelen over de winterdepressie, en de zomerdepressie, maar er bestaat ook zoiets als de herfstdepressie.

De herfstdepressie sluit qua oorzaak en klachten meer aan bij de winterdepressie. Enig verschil; de herfstdepressie kan je al vrij vroeg na de zomer ontwikkelen. Zodra de dagen korter worden aan het eind van de zomer, krijgen veel mensen last van klachten. Het gebrek aan daglicht en zonlicht kan veel symptomen veroorzaken. Denk hierbij aan vermoeidheid, lusteloosheid, stemmingswisselingen, somberheid, behoefte aan meer slaap en meer eten, en het onttrekken aan sociale contacten.

Een herfstdepressie is door zijn seizoensgebondenheid vaak niet zo chronisch als een depressieve stoornis, want zodra het lente wordt verdwijnen de klachten vaak weer. Echter, de herfst (en winter) duren lang in Nederland, en de klachten kunnen je dagelijkse leven ernstig negatief beïnvloeden.

De allerbelangrijkste tip hierbij is om zo veel mogelijk naar buiten te gaan overdag. Ook als de zon niet echt schijnt, of als het niet echt ‘lekker’ weer is, ga naar buiten! Het buiten zijn, in het daglicht doet je goed en verlicht vaak al vele klachten. Daarnaast kan je ervoor kiezen om lichttherapie toe te passen. Dit kan ook een goede uitwerking hebben.

Last van een Herfstdepressie?

Voor meer hulp tegen de herfstdepressie, neem contact op met E-Consulenza.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult