Somber en verdrietig

Lees hier hoe om te gaan met tegenslagen, ups en downs en depressie.

online therapie bij depressie

Depressie, somber en verdriet bij jongeren

In Nederland krijgen veel mensen te maken met een depressie. Hieronder zijn ook veel jongeren. Echter worden depressies bij jongeren vaak niet erkend. De klachten die zij ervaren – dwars en emotioneel gedrag – worden vaak toegeschreven aan de puberteit. Hierdoor krijgen ze niet de hulp die nodig is om om te gaan met de depressie die zij ervaren.

Iedereen heeft wel eens een periode waarin hij zich minder goed voelt, soms zelfs zonder aanwijsbare reden. Echter, wanneer deze periode langer duurt dan twee weken, en niets de somberheid kan doorbreken, kan er sprake zijn van een depressie. Denk hierbij aan symptomen van neerslachtigheid, somberheid, lichamelijke klachten, vermoeidheid, concentratieproblemen en een slecht zelfbeeld.

Somber gevoel en verdriet bij jongeren ervaren vaak dezelfde symptomen

Jongeren ervaren vaak dezelfde symptomen. Echter laten zij in eerste instantie vaak gedragsproblemen en leerproblemen zien. In de periode tussen 12 en 18 jaar vinden veel veranderingen plaats met betrekking tot lichamelijke en emotionele aspecten. Hierdoor kan de jongere het overzicht kwijtraken, en vastlopen.

Het kan dan erg belangrijk voor de jongere zijn om hierover te praten. Tijdens een goed gesprek met een vertrouwenspersoon kan er worden geprobeerd meer overzicht, rust en balans te vinden. Het is belangrijk dat de klachten van de jongere serieus worden genomen, en de jongere ergens terecht kan.

Dé online specialist in hulp bij depressie bij jongeren

Als online psycholoog werken wij met professionals die jou kunnen helpen. Stel jouw vraag online en geef eenvoudig aan waar je hulp bij nodig hebt. Dat kan geheel anoniem!

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult