Gegeneraliseerde angststoornis

Bang voor iets dat kan gebeuren? Lees hier alles over angst.

online therapie bij angst

Gegeneraliseerde angststoornis

Als je een gegeneraliseerde angststoornis (ook wel GAS of piekerstoornis) hebt, betekent dit dat je veel bang bent. Je maakt je zorgen om van alles. En is het moeilijk om jezelf gerust te stellen.

Iedereen maakt zich wel eens zorgen. Dat is eigenlijk heel nuttig. Je bereidt je voor op een negatieve uitkomst, en je bedenkt je alvast hoe je dit kan voorkomen. Als je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt, en je bent zenuwachtig, dan bedenk je misschien al allerlei vragen die gesteld kunnen worden, en hoe je hierop antwoord kan geven.

Als dit soort zorgelijke gedachten in rondjes blijven draaien en eigenlijk nergens meer toe leiden, dan noemen we dat piekeren. Mensen met een gegeneraliseerde angststoornis hebben de neiging om heel veel te piekeren. Ze zijn erg op hun hoede voor dreigend onheil, voelen zich snel bedreigd en hebben steeds een onderliggend gevoel van onrust. Ze maken zich zorgen over allerlei dingen, terwijl daar feitelijk gezien geen reden voor is.
Het is alsof de rookmelder in de keuken te gevoelig is afgesteld. Je hebt hem geïnstalleerd om je te waarschuwen bij brand, maar hij gaat al af als je een eitje bakt.

Heb je een gegeneraliseerde angststoornis? Wij bieden online hulp

Angst is een heel naar gevoel dat invloed kan hebben op je hele leven. Dat hoeft niet meer. Een gegeneraliseerde angststoornis is vaak heel goed te behandelen. Zou het nou niet fijn zijn als je je weer kan ontspannen en richten om de leuke dingen in het leven, in plaats van je altijd maar zorgen te maken?

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult