Polyamorie

Lees hier over veelvoorkomende problemen en wat jij zou kunnen doen.

online therapie bij relaties

Polyamorie

Polyamorie betekent letterlijk ‘meervoudige liefde’ of ‘veel liefde’.

Het is een levenswijze waarin het de norm is om meer dan één liefdesrelatie tegelijkertijd aan te gaan. Een belangrijke voorwaarde is dat dit gebeurt in eerlijkheid, openheid en met medeweten en instemming van alle betrokken partijen. Polyamorie onderscheidt zich duidelijk van vreemdgaan en overspel, omdat dit niet in openheid en met toestemming gebeurt.

Het kent verschillende vormen. Je kunt bijvoorbeeld een hoofdrelatie hebben met één of meerdere aanvullende relaties, maar ook een driehoeksverhouding is een bekend voorbeeld.

In de polyamorie bestaat dus een liefdesrelatie tussen twee of meerdere mensen. Deze relatie hoeft niet altijd seksueel te zijn. Polyamorie is iets anders van polygamie, omdat er geen sprake hoeft te zijn van een huwelijk zoals bij polygamie.

Wil je advies inwinnen over Polyamorie?

Binnen een polyamorische relaties is het erg belangrijk om duidelijke afspraken en goede communicatie toe te passen. Ook is het goed om elkaar’s verwachtingen duidelijk te stellen. Een belangrijk punt wat binnen polyamorie heerst is dat iemand niet je bezit is. ‘Wie je lief hebt, laat je vrij. Als ze terugkomen dan zijn ze van jou, als ze weggaan dan waren ze dat nooit’.

Voor vragen kun je eenvoudig een consult online boeken.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult