Aanranding of verkrachting

Omgaan met traumatische gebeurtenissen is erg moeilijk. Lees er hier meer over.

gebeurtenissen

Aanranding of verkrachting

Een aanranding of verkrachting is een heel heftige gebeurtenis, waar veel mensen maar moeilijk overheen komen. Het roept vaak een heleboel gevoelens op: boosheid, verdriet, schaamte en misschien zelfs een gevoel van schuld. Dat is allemaal heel normaal en begrijpelijk. Gun jezelf de tijd om al die emoties te verwerken.

De meeste slachtoffers lukt het om naar verloop van tijd de draad van hun leven weer op te pakken. Maar het is niet altijd makkelijk om er overheen te komen. De herinnering aan zoiets ergs kan zo pijnlijk en verdrietig zijn, dat je er liever niet meer over nadenkt. Dat is heel begrijpelijk, en het is prima om niet steeds bezig te zijn met wat er is gebeurd. Maar als je je gevoelens te lang onderdrukt, wordt het niet goed verwerkt, en dat kan het uiteindelijk nog erger maken.

Online hulp bij de verwerking van een aanranding of verkrachting

Het is belangrijk om erover te praten, en om manieren te vinden om je emoties te uiten. Als je niet goed weet hoe je al deze gevoelens kan hanteren, kunnen we je tips geven die bij jou passen. Ook als je gewoon wel wat steun kan gebruiken, vragen hebt of advies wil, kunnen wij je daarmee helpen.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult