Eigen mening geven

Moeite met grenzen stellen of je mening delen? Kom voor jezelf op.

therapie bij Assertiviteit

Leer je eigen mening geven

“Als ik er wat van zeg, krijgen we vast ruzie”. “Ik houd er niet van om in de aandacht te staan. Als ik me ermee bemoei, kijkt iedereen naar me”. “Ik ben niet ad rem genoeg. Zodra ik iets zeg, walst de ander toch alleen maar over me heen, dus het heeft geen zin om mijn mening te geven”. Dit zijn van die gedachten die je tegen kunnen houden om te zeggen wat je er eigenlijk van vindt. Maar kloppen die gedachten wel?

Hoe werkt dat?

Het scheelt een heleboel hoe je het zegt: als je gaat schelden, kan je ruzie verwachten. Als je het met een zachte stem en gebogen schouders zegt, zullen mensen eerder over je heen walsen met hun mening. Maar ja, hoe doe je het dan wel? Onze specialisten helpen jou graag verder. Boek eenvoudig in enkele stappen een online consult.

Een mening geven mag en kan altijd

Het niet delen van je mening moet niet onmogelijk zijn. Je moet altijd in staat kunnen zijn je mening te ventileren. Je hoeft het ook niet zo over te brengen dat mijn mening wet is. Probeer je mening altijd gedegen en rustig te communiceren. Je zult merken dat het ook beter overkomt bij diegene waarmee je een gesprek heeft.

Met elkaar praten is ook zakelijk van belang

Ook op het werk is het belangrijk te zeggen wat je denkt. Op die manier kun je een veel betere werkrelatie aangaan met je collega’s. Als niemand zegt wat hij of zij denkt, dan zal de organisatie stilstaan. En stilstand is achteruitgang!

Meningen zijn er ook om van elkaar te leren. Niemand hoeft het met je eens te zijn, maar het zet wel een discussie op gang zodat je zaken eens in een ander perspectief zet. Zo geef je elkaar inzichten en dat kan bijdragen aan nieuwe ideeën en inspiratie. Ontzettend belangrijk voor de continuïteit en creativiteit van iedere organisatie. Een tip: probeer je mening te delen in een vraag vorm, dus een open vraag. Stel je een gesloten vraag (ja of nee) dan houdt het gesprek al snel op. Zo voorkom je dat je iets zegt wat jij fijn vindt, maar de ander wellicht niet.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult