Sociale vaardigheden

Moeite met grenzen stellen of je mening delen? Kom voor jezelf op.

therapie bij Assertiviteit

Sociale vaardigheden leren verbeteren

Sociale vaardigheden zijn de skills die je hebt om goed met andere mensen om te kunnen gaan. Ze zijn nodig om relaties met anderen te kunnen aangaan en te onderhouden, en om goed te kunnen samenwerken.

Bij sociale vaardigheden horen onder andere: goed kunnen luisteren, kunnen uitleggen wat je bedoelt te zeggen, andere mensen begrijpen, je kunnen inleven in de ander, aandacht hebben voor andermans gevoelens en conflicten oplossen.

Kinderen leren op jonge leeftijd al om deze vaardigheden toe te passen. Bij sommige kinderen gaat deze ontwikkeling vanzelf, bij andere kinderen heeft het wat meer tijd en aandacht nodig.
Maar ook als je de basis van de sociale vaardigheden onder de knie hebt, blijft het voor veel mensen een uitnodiging om ze steeds goed te kunnen toepassen. Veel volwassenen redden zich prima in sociale situaties, maar hebben toch af en toe moeite om bijvoorbeeld goed te kunnen communiceren, conflicten aangaan en oplossen of met volle aandacht te luisteren naar de ander.

Jammer eigenlijk, want ons leven draait uiteindelijk toch om het samenleven met andere mensen. Goed kunnen omgaan met anderen maakt het leven een stuk leuker en makkelijker.

Voor zowel kinderen als voor volwassenen worden sociale vaardigheidstrainingen gegeven. Mocht je niet zo’n behoefte hebben aan een hele training, maar liever gewoon een paar tips krijgen om zelf mee aan de slag te kunnen, dan kun je bij ons terecht.

Hulp bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden

Vertel ons wat je precies lastig vindt en in welke situaties, dan gaan we  voor je op zoek naar iets wat bij jou past en waar je concreet iets mee kan. Je kunt eenvoudig en online een consult boeken.

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.