Chronische pijn en ziekte

Omgaan met traumatische gebeurtenissen is erg moeilijk. Lees er hier meer over.

gebeurtenissen

Chronische pijn en ziekte

Als je een ziekte krijgt, kan dat je hele leven veranderen. Het heeft waarschijnlijk invloed op alles wat je doet, dus je wordt er constant mee geconfronteerd. Het is heel erg moeilijk om te leren omgaan met de stress, de spiraal van negatieve emoties, het niet meer kunnen doen wat je leuk vindt en het onbegrip van andere mensen.

Als de dokter geen oplossing heeft, wordt vaak gezegd dat je het dan maar moet accepteren. Ja, was het maar zo makkelijk.
Wat belangrijk is, is dat je jezelf toestaat om te voelen wat je voelt. Het is heel logisch dat je boosheid, verdriet, onzekerheid of angst voelt. En dat voelt niet fijn. Maar als je er tegen vecht, en heel hard probeert om het niet te voelen, werkt dat averechts. Sta jezelf eens toe om je af en toe heel erg rot te voelen.

Als je al deze gevoelens hebt doorgemaakt, ontstaat er op een gegeven moment ruimte voor wat anders. Dan ben je een stapje dichter bij acceptatie.

Leren omgaan met chronische pijn

Snap je de theorie wel, maar weet je niet goed hoe je dit praktisch moet doen? Merk je dat je vastloopt in negatieve gedachten en gevoelens? Vraag je je af hoe je anderen duidelijk kan maken hoe het is en wat je nodig hebt? Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven? Of wil je weten hoe je ondanks je ziekte toch dingen kan doen die belangrijk voor je zijn? Laat ons weten wat je nodig hebt, dan proberen wij een passend antwoord te geven.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult