ADHD volwassenen behandeling

Hoe om te gaan met ADHD?

overige therapie bij klachten

Behandeling van ADHD bij volwassenen

Net als bij kinderen met ADHD hebben ook volwassenen mensen met ADHD last van concentratieproblemen, moeite met organiseren, impulsiviteit en hyperactiviteit. Bij mensen met ADD zit de drukte niet zo in het lichaam, maar meer in het hoofd. Door de wisselende aandacht en het gebrek aan structuur en overzicht hebben mensen met ADD (attention deficit disorder) of ADHD te maken met uitdagingen op het gebied van studie, werk en relaties. Sommige dingen zijn gewoon moeilijker als je ADHD hebt. Daardoor kan je het gevoel krijgen dat er veel meer in zit dan eruit komt.

Als je ADHD hebt, is het belangrijk dat je begrijpt wat er met je aan de hand is en waarom je bepaalde dingen moeilijk vindt. Daardoor begrijp je ook beter hoe het leven gelopen is zoals het gelopen is. Er zijn bepaalde dingen die je helpen om er beter mee om te gaan. Voorbeelden zijn agendaplanning, communicatie en omgaan met geld en administratie.

Het kan zijn dat je door de ADHD andere klachten krijgt. Veel mensen met volwassenen ADHD zijn erg onzeker, vinden het moeilijk om sociale contacten te onderhouden of een relatie in stand te houden. Ook komt bij een aantal gevallen verslaving vaak voor. Het kan rust geven om meer inzicht te krijgen in hoe hiermee om te gaan. Is er door een specialist diagnose ADHD vastgesteld bij je kind? Klik dan hier.

Zoek je hulp voor ADHD volwassenen behandeling? Boek een online consult!

Als je je afvraagt of jij of iemand in je omgeving ADD of ADHD heeft, of graag handvatten en tips wil hoe je hiermee om kan gaan, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze psychologen en orthopedagogen hebben veel kennis en ervaring met volwassenen met ADHD en helpen je graag verder. Maak gebruik van anoniem online therapie boeken.

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.