PDD-NOS kind

Hoe om te gaan met verslaving, eetstoornissen, schaamte voor je lijf en meer...

overige therapie bij klachten

Hulp bij PDD-NOS

PDD-NOS betekent in het Nederlands: pervasieve ontwikkelingsstoornis, niet anders omschreven. Eigenlijk is het een restcategorie. Mensen met PDD-NOS hebben een aantal kenmerken van autisme, maar niet alle. Daarom zijn mensen met deze diagnose onderling vaak heel verschillend.

Officieel bestaat deze diagnose niet meer, maar de term wordt nog steeds vaak gebruikt. Omdat mensen met PDD-NOS informatie anders verwerken, zijn sommige dingen lastiger. Maar er zijn ook een heleboel dingen waar ze vaak juist beter in zijn. Ze hebben bijvoorbeeld vaak een heel goed oog voor detail, zijn eerlijk en betrouwbaar. Om al deze kwaliteiten goed naar voren te laten komen, hebben ze vaak wel wat voorwaarden nodig.
Als je goed begrijpt hoe iemand met PDD-NOS in elkaar zit, wordt het vaak ook duidelijker waarom diegene soms op een bepaalde manier reageert, of waarom hij iets zo lastig vindt. Daar kan je dan rekening mee houden.

Online hulp bij PDD-NOS voor je kind. Boek een consult online!

Heb jij iemand in je omgeving met PDD-NOS, en heb je hier vragen over? Heb je zelf PDD-NOS, en wil je graag wat tips bij de dingen die je lastig vindt? Of vraag je je misschien af of jij of iemand anders PDD-NOS heeft? Onze psychologen en orthopedagogen hebben veel ervaring met deze doelgroep. Bij ons kan je terecht met al je vragen.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult