Angstproblemen

Bang voor iets dat kan gebeuren? Lees hier alles over angst.

online therapie bij angst

Heb je te maken met angstproblemen?

Iedereen is wel eens bang. Angst is een gezonde en normale emotie, die ons vaak beschermt tegen gevaar en risico. Bij een reëel gevaar zijn we dus erg dankbaar voor deze angstige reactie. Echter kan angst ook irreëel zijn en verlammend werken. De angstige emoties zijn dan dus niet nodig en zorgen er vaak voor dat je leven sterk ontregeld wordt. Als dit serieuze vormen aanneemt, kan je angstproblemen ontwikkelen.

Er zijn vele verschillende vormen van angstproblemen/angststoornissen. Je kan bijvoorbeeld last hebben van;

  • Sociale fobie: de angst voor veroordeling en afwijzing van anderen in sociale situaties. Vaak gaat men hierdoor sociale situaties vermijden.
  • PTSS: Post Traumaticshe Stress Stoornis is een angst waarbij vaak een trauma uit het verleden nog een grote negatieve rol speelt. Dit gaat vaak gepaard met herbelevingen en nachtmerries.
  • Gegeneraliseerde angststoornis: de continue aanwezigheid van overbezorgdheid, veel piekeren en vrijwel altijd gespannen zijn.
  • Hypochondrie: extreme angst voor het hebben van een ernstige ziekte. Een onschuldige hoofdpijn kan bijvoorbeeld de angst voor een hersentumor oproepen.
  • Paniekstoornis (met of zonder agorafobie = straatvrees): plotselinge angst met hevige hartkloppingen, ademnood of hyperventilatie.
  • Body Dismorphic Disorder: dit is een stoornis in de lichaamsbeleving waarbij er vaak het idee is dat er iets mis is met het lichaam of uiterlijk.
  • Dwangstoornis: Dit wordt ook wel een obsessief compulsieve stoornis (OCS) genoemd. Dit kenmerkt zich door het ervaren van dwanggedachten en het uitvoeren van dwanghandelingen.

Ben je op zoek naar hulp bij angstproblemen?

Heb je klachten die overeenkomen met één van bovenstaande omschrijvingen en wil je graag hulp hierbij, neem dan contact op met E-Consulenza.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult