Hulp bij smetvrees overwinnen

Bang voor iets dat kan gebeuren? Lees hier alles over angst.

online therapie bij angst

Wat is mysofobie?

Mensen met een smetvrees (ook wel mysofobie) zijn heel erg bang om vies te worden of besmet te raken. Ze hebben een compulsieve stoornis ( een dwangstoornis) om alles schoon te houden. Daarom zijn ze veel bezig met bijvoorbeeld het wassen van de handen en het lichaam, het schoonmaken van het huis of van de kleding. Veel mensen met smetvrees hebben bepaalde rituelen, dus bepaalde manieren en volgorden van schoonmaken, waarmee ze zeker proberen te zijn dat alles zo schoon mogelijk wordt.

Sommige mensen voelen zich altijd vies. Hoe lang ze ook onder de douche staan en hoe vaak ze hun handen ook wassen, ze blijven zich vies voelen. Anderen zijn bang dat zij of andere mensen ziek worden, en proberen dit te voorkomen door alles heel hygiënisch te houden. Dat het precies de tegenoverstelde werking heeft, snappen ze dan niet. Ook zijn er mensen die er niet tegen kunnen als niet alles perfect is, en die daarom blijven opruimen.

Het vraagt heel veel tijd om je hier zo mee bezig te houden, en het is ontzettend vermoeiend. Het kan invloed hebben op je hele leven. Dat is helemaal niet nodig. Met de juiste hulp kunnen mensen met smetvrees vaak heel goed van hun klachten afkomen. Maar dan moet je wel iets willen veranderen om van smetvrees af te komen. Samen met ons komen we er samen uit voor een prettig en fijn leven.

Hulp bij  smetvrees overwinnen? Vraag een consult aan!

Onze psychologen hebben ervaring met de behandeling van mensen met smetvrees. Ze weten wat de meest effectieve manier is om er vanaf te komen. Zeker als je er nog niet zoveel last van hebt, kunnen ze je goed helpen. Als je zwaardere klachten hebt en smetvrees je hele leven beïnvloedt, is het misschien goed om een psycholoog of internettherapie op te zoeken. In dat geval kunnen wij je hierin adviseren en een eindje de goede weg op helpen.  Heb je meer vragen? Neem contact met ons op via een psycholoog per mail voor een andere vraag of informatie. Of vraag een consult aan bij een psycholoog over dit onderwerp of andere vormen van cognitieve gedragstherapie.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult