Faalangst

Bang voor iets dat kan gebeuren? Lees hier alles over angst.

online therapie bij angst

Online hulp bij faalangst

Faalangst is de angst om het niet goed te doen. Om niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen die jij of iemand anders van je heeft. Om te falen bij het sporten, tentamens, spreekbeurten, of om er niet mooi uit te zien, niet sociaal genoeg te zijn of het op een andere manier niet goed genoeg te doen.

Als je ervan overtuigd bent dat je zal falen voor bijvoorbeeld een tentamen, kan je zo zenuwachtig worden dat het je ook echt een onvoldoende krijgt. Dat komt dan niet omdat je het niet kan, maar omdat je niet in jezelf gelooft. Door die onvoldoende krijg je nog minder zelfvertrouwen. En zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Die cirkel moet je gaan doorbreken. Dit doe je door meer zelfvertrouwen te krijgen. Leer op jezelf te vertrouwen, overtuig jezelf ervan dat het je lukt. Maar stel ook je eisen bij. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Is het zo erg als je een keer een onvoldoende haalt?

Faalangst – Angst om te falen

Door faalangst sta je continu onder druk en stress omdat je graag goed wil doen. We kunnen je handvatten geven om je minder zorgen te maken, de eisen aan jezelf bij te stellen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Je hoeft namelijk niet continu te presteren als dat niet lukt.

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp