Somberheid

Lees hier hoe om te gaan met tegenslagen, ups en downs en depressie.

online therapie bij depressie

Somberheid problemen: “ik voel me somber”

Iedereen heeft wel eens een dipje. Het leven is niet altijd even makkelijk. Het kan zijn dat je een heleboel hebt meegemaakt, en dat het nu even te veel is. Je bent op. Het kan ook zijn dat je zelf de neiging hebt om dingen wat negatief te bekijken. Dat het moeilijk is om de leuke kanten van het leven te zien.

Heb je last van de gedachte: “ik voel me somber”?

Verdriet en somberheid zijn gevoelens die je waarschijnlijk liever niet hebt. Mensen hebben daarom vaak de neiging om het weg te drukken. Voor even is dat misschien fijn. Maar als je een bergingskast hebt waarin je steeds de dingen duwt die je niet wil zien, dan is de kast op een gegeven moment vol. De volgende keer dat je er weer iets bij wil proppen, krijg je de hele lading over je heen. Dan is het tijd om de kast eens goed op te ruimen.

Zo werkt dat ook met emoties. Wegduwen werkt niet goed. Je moet er soms even doorheen, even toelaten dat je je rot voelt. Meestal zakt het dan wel weer af.

Als dat niet zo makkelijk gaat, als je niet goed weet hoe je het gevoel moet toelaten, of als het te veel is, heb je misschien meer nodig. Hoe kunnen wij je hier doorheen helpen?

Wat anderen ook opzochten voor hulp bij somberheid problemen

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult