Ik zit in een dip

Lees hier hoe om te gaan met tegenslagen, ups en downs en depressie.

online therapie bij depressie

Help ik zit in een dip!

Iedereen heeft wel eens periode waarin hij niet helemaal lekker in zijn vel zit. Het leven heeft zijn ups en downs en dat het soms niet lekker gaat is heel normaal. Hopelijk gaat dat bij jou meer als een kabbelende rivier dan als een achtbaan. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf weer uit de put haalt en weer geniet van het leven? Daar hebben wij nog wel wat tips voor. Maar waarom je in een dipje zit, is waarschijnlijk een heel persoonlijk verhaal.

Van een dip naar een depressie

Een dip zit je een beetje met je gevoelens in de knoop en daardoor tijdelijk niet zo lekker in je vel. De ‘volgende’ stap zou zijn dat je echt een depressie hebt en langdurig extreem somber bent bijvoorbeeld. Dusdanig somber dat je de dagelijkse werkzaamheden niet meer goed kunt uitvoeren. Alles wat eerst normaal voor je was, is dat dat nu niet meer zo.

Bij een depressie kun je daarom ook veel klachten ontwikkelen voor lichaam en geest, waar je veel last van kunt krijgen. Je hoeft je niet direct zorgen te maken als je een dag niet lekker voelt, hoofdpijn het en gewoon geen zin hebt in je dag. Dat is normaal en dat maakt je niet depressief. Merk je op de langere termijn dat je niet meer normaal functioneert, dan is het verstandig om een online psycholoog van E-Consulenza te raadplegen. Ons team van online psychologen staat 7 dagen per week voor je klaar. Het niet vragen om hulp is zonde omdat het bij E-Consulenza volledig anoniem kan!

Zit je in een dip? Wij zorgen er voor dat je uit een dip komt

Schrijf ons wat je probleem is en wat we voor je kunnen doen. Help ons om jou te helpen! Stap 1: omring jezelf met positieve mensen en doe dingen die je dagelijks energie opleveren.

Zit je met de vraag ‘ik zit in een dip, wat kan ik doen?’ dan kun je een online psychologisch consult aanvragen zodat we jou helpen om uit jouw dip te komen. Voor een consult betaal je slechts €29,95. Als het nodig is dat je meer consulten nodig hebt, kun je extra consulten kopen vanuit je account.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult