Latrelatie

Lees hier over veelvoorkomende problemen en wat jij zou kunnen doen.

online therapie bij relaties

Latrelatie: Online advies

Een latrelatie is een relatie waarbij je niet samenwoont. Living apart together; apart, maar toch samen.  Ruim 20% van de volwassenen woont niet samen met zijn of haar partner. En dat heeft een heleboel voordelen. Je hebt meer vrijheid, en meer zelfstandigheid. Je maakt minder ruzie over kleine dingen, zoals rondslingerende sokken. Je raakt minder snel in een sleur. En je doet meer je best voor elkaar om van de keren dat je elkaar ziet ook echt quality time te maken.

Uitdagingen bij een latrelatie

Tenminste, in theorie. Want zo is het natuurlijk niet voor iedereen. Een latrelatie heeft ook een heleboel uitdagingen. Het heen en weer sjouwen met spullen kan lastig zijn. Twee huizen betekent dubbele lasten. Als er kinderen zijn, kan het voor hen heel onrustig zijn om in twee verschillende huizen te wonen. En als de één meer tijd samen wil doorbrengen dan de ander, kan het moeilijk zijn om goed aan te geven wat je wil, en om compromissen te sluiten. En het kan zijn dat je de diepgang in de relatie mist die je wel hebt als je elkaar vaker ziet.

Heb je advies nodig? Stel je vraag online!

Vraag je je af of zo’n latrelatie iets voor jullie is? Wonen jullie bij elkaar, en zou je graag wat meer vrijheid willen? Of vraag je je juist af of het een goed idee is om te gaan samenwonen? Zijn jullie het niet met elkaar eens of jullie willen samenwonen? Vraag je je af hoe je duidelijke afspraken kan maken en vertrouwen in elkaar kan houden? Of zou je graag tips willen hoe jullie, ondanks de uitdagingen, toch een goede latrelatie kunnen houden? Laat het weten, wij willen je graag helpen!

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult