Relaties

Lees hier over veelvoorkomende problemen en wat jij zou kunnen doen.

online therapie bij relaties

Relatieproblemen oplossen | relatie redden en verbeteren

Relatieproblemen is een veelvoorkomend patroon binnen een relatie. Iedere relatie heeft zijn pieken en dalen. Vele kleine problemen zullen zich vanzelf oplossen. Echter kan er een groter probleem ontstaan die de relatie negatief beïnvloedt. Vaak zijn deze problemen psychisch en emotioneel van aard en is er lastig grip op te krijgen.

Als het probleem niet wordt opgelost, kan dit leiden tot meer problemen, en verslechtering van de relatie. Het kan zelfs het einde van een relatie betekenen.

Een relatie heb je met z’n tweeën, dus een relatieprobleem heb je ook met z’n tweeën. Het oplossen is dan ook een gedeelde verantwoordelijkheid. Wanneer een liefdesrelatie door problemen geen standhoudt, dan verandert het vaak in een andere type relatie. Zoals een zakelijke relatie, vriendschapsrelatie of broer-zusrelatie.

Bij een zakelijke relatie staat het praktische voorop. Er is een gezamenlijk doel, de taken en verantwoordelijkheden zijn netjes verdeeld. Er is geen sprake van liefdevolle binding, intimiteit of seksualiteit.
Bij een vriendschapsrelatie bestaat het kenmerk uit wederzijdse positieve benadering. Er is ruimte voor intimiteit en seksualiteit, maar meer als vriendendienst.
Een broer-zusrelatie lijkt op een vriendschapsrelatie, maar de seksualiteit en intimiteit zijn daar ook verdwenen. Alleen het vertrouwde gevoel is er vaak nog.

Relatieproblemen oplossen en je relatie redden

Mis je de balans of liefde en intimiteit in de relatie? Relatietherapie, eventueel in combinatie met individuele therapie voor meer diepgang, kan veel problemen blootleggen en aanpakken. Door niet te lang te wachten voordat je hulp zoekt, heb je vaak een grote kans om samen goede veranderingen door te voeren.

Wil je jouw relatieproblemen oplossen om de relatie te redden en te verbeteren? Boek dan een online consult!

Onderwerpen waar anderen opzochten om de relatie te verbeteren

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult