Rebound relatie

Lees hier over veelvoorkomende problemen en wat jij zou kunnen doen.

online therapie bij relaties

Rebound relatie – online hulp en advies

Steeds vaker komt de term Rebound relatie voorbij, maar wat betekent het nu eigenlijk?
Een rebound relatie is een relatie tussen twee mensen, waarbij één van de twee eigenlijk nog met een ex bezig is. De liefde tussen die persoon en de ex is nog niet echt voorbij. De persoon gebruikt de huidige relatie om over de vorige relatie heen te komen.

Hoe herken je of je in een rebound relatie zit? Wat moet je doen als de ander jou gebruikt om over een ex te komen? En wat kan je beste doen als je zelf een nieuwe relatie gebruikt om over je ex heen te komen?
Hoe herken je of je partner jou ziet als rebound? Hij of zij is vaak pas weer single. Daarnaast kan hij/zij het lastig vinden om aandenkens van de ex weg te doen. Ook praat hij/zij nog vaak over de ex. Ook is er geen balans in de manier van benaderen. Soms is je partner erg afstandelijk, dan toont hij/zij weer overdreven veel liefde.

Hoe herken je of je zelf een relatie als rebound gebruikt? Je bent erg snel in de nieuwe relatie beland. Je merkt dat je nog een zwak voor je ex hebt, en wil hem/haar nog graag zien. Ook check je vaak zijn/haar social media en praat je veel over hem/haar.

Het belangrijkste advies; stop met de rebound relatie. Het is niet goed om zelf gebruikt te worden of om iemand anders te gebruiken om over een relatie heen te komen. Gebruikt iemand je om over een vorige relatie te komen, dan nemen zij vaak de huidige relatie niet serieus. Stop ermee, voordat je gekwetst raakt. Ben je zelf nog niet over je ex heen, neem dan eerst de tijd om dit goed af te ronden/op te lossen.

Zit je in een rebound relatie en ben je op zoek naar advies?

Wil je meer tips omdat je in een rebound relatie zit of wil je hulp bij een verbroken relatie verwerken, neem dan contact op met E-Consulenza.

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Stel je vraag

Je ontvangt een e-mail om je account te activeren. Daarna kun je direct je vraag stellen.