Drugsgebruik

Omgaan met traumatische gebeurtenissen is erg moeilijk. Lees er hier meer over.

gebeurtenissen

Hulp tegen Drugsgebruik en verslaving

Veel mensen gebruiken of hebben wel eens drugs gebruikt. In Nederland wordt dat redelijk gedoogd of geaccepteerd. Toch is drugsgebruik niet zonder gevaar.
In het artikel ‘verslaving’ is al het verschil uitgelegd tussen geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid en de mogelijke negatieve gevolgen hiervan. Denk aan lichamelijke uitputting, depressies, geldproblemen en het verslechteren van sociale relaties.

Om deze situaties of verergering te voorkomen is het beter om je drugsgebruik onder controle te krijgen. Hoe kan je stoppen (of minderen) het beste aanpakken?

Tips:

  • schrijf gedurende een maand op wat je gebruikt. Noteer ook met wie, waar en waarom. Dit geeft mogelijk een patroon weer.
  • maak een lijst waarom je wilt stoppen of minder. Dit kan je motiveren op moeilijke momenten.
  • stel een haalbaar (tussen) doel.
  • zoek afleiding als de verleiding groot is.
  • vraag je omgeving om hulp.

Zoek je hulp bij problemen met drugsgebruik?

Merk je dat je drugsgebruik te heftig is om zelfstandig te stoppen of minderen, zoek dan hulp, bijvoorbeeld via je huisarts of via E-Consulenza.

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.