Gebeurtenissen

Omgaan met traumatische gebeurtenissen is erg moeilijk. Lees er hier meer over.

gebeurtenissen

Gebeurtenissen

Soms gebeurt er iets in je leven dat zo ingrijpend is, dat je het maar moeilijk kan loslaten. Je wordt ontslagen. Je huisdier die je dierbaar is, komt te overlijden. Je krijgt een beperking.

Iedereen maakt wel tegenslagen mee in zijn leven. En iedereen reageert daar anders op. Leed kan je niet vergelijken. Waar de één nog jaren over zit te piekeren, kan de ander al sneller loslaten. Dat heeft te maken met je persoonlijkheid, je verleden, en de betekenis van de gebeurtenis. Wanneer je ontslag krijgt, en je weet dat je vast snel een nieuwe baan zal vinden, je vond je werk toch al niet zo leuk, of je was eigenlijk wel toe aan wat rust, dan vind je het misschien niet zo erg. Maar wanneer ontslag betekent dat je je inkomen kwijtraakt, of dat je niet meer bezig kan zijn met je passie, dan valt dat veel zwaarder.

Gebeurtenissen verwerken

Hoe dan ook, zulke gebeurtenissen hebben tijd nodig om te verwerken. Gun jezelf die tijd dus ook. Loop niet weg voor vervelende gevoelens, maar laat dat rotgevoel toe. Naar verloop van tijd zal je dan merken dat het beter gaat.

Als dat niet gebeurt, het duurt te lang of je kan niet goed omgaan met die gevoelens, vertel ons dan je verhaal. Dan gaan we bekijken hoe we jou hier doorheen kunnen helpen.

Wat anderen ook opzochten

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult