Depressiviteit

Lees hier hoe om te gaan met tegenslagen, ups en downs en depressie.

online therapie bij depressie

Depressieve klachten – hulp en advies

Veel mensen hebben wel eens een “off-day”, dit kan een onschuldige sombere dag zijn. Je hebt nergens zin in en bent somber. Echter, wanneer je regelmatig zo’n gevoel hebt, spreken we niet meer van een onschuldige sombere dag. Dan kan het zijn dat je lijdt onder depressie.

Dit betekent echter nog niet dat je ook depressief bent. Om de diagnose depressie namelijk te kunnen stellen moeten je klachten voldoen aan een aantal voorwaarden. Er moeten minimaal twee weken ten minste vijf verschillende symptomen aanwezig zijn, waarbij in ieder geval sprake is van een continue sombere stemming of verlies van interesse of plezier.

Maar ook als je niet helemaal voldoet aan de diagnose depressie, kan je wel flink last hebben van depressie. Deze symptomen kunnen per persoon verschillen, echter zijn er wel veelvoorkomende klachten te benoemen:

  • negatief denken: onzekerheid, (faal)angst, negatief zelfbeeld
  • vervelend gevoel: somber, neerslachtig, geen plezier meer ervaren, prikkelbaarheid
  • lichamelijke klachten: moe, spierpijn
  • negatief gedrag: terugtrekken, slaapproblemen, problemen met eten

Belangrijk om te weten is dat niemand een stabiele of positieve stemming heeft. Onze stemming schommelt gedurende de week. Je stemming kan zelfs op één dag al wisselen.

Op zoek naar online hulp bij depressieve klachten?

Merk je dat je stemming langere tijd somber is, en lukt het niet om de depressieve klachten te verminderen, neem dan contact op met E-Consulenza voor hulp.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult