Hulp bij postnatale depressie

Lees hier hoe om te gaan met tegenslagen, ups en downs en depressie.

online therapie bij depressie

Krijg hulp bij postnatale depressie

Naast emoties van geluk en blijdschap kan je na de geboorte van je kindje ook andere gevoelens ervaren voor de baby. Bijvoorbeeld een wirwar aan negatieve emoties zoals onzekerheid, angst en paniek, slapeloosheid, hulpeloosheid en schuldgevoelens. 50 tot 80% van de vrouwen heeft de eerste dagen na haar bevalling ook wel last van spontane huilbuien, prikkelbaarheid, wisselende stemmingen en slaapproblemen.

Meestal verdwijnt de ‘baby blues’ binnen twee weken vanzelf en is er geen sprake van een depressie. Als deze emoties langer dan twee weken blijven aanhouden, kan je te maken hebben met een postnatale depressie. Bij 1 op de 10 vrouwen die net zijn bevallen treedt er geen verbetering op in deze depressieve klachten. Een postnatale depressie kan erg ingrijpend zijn, en is moeilijk om op eigen kracht uit te komen. Het is erg belangrijk om te praten over deze vervelende emoties, om hulp te krijgen en te snappen wat allemaal gebeurt met je lichaam. Een postnatale depressie kan ook later in het jaar na de bevalling nog depressie postnatale ontstaan.

De oorzaak van postnatale depressie

De oorzaak voor een van deze emoties is vaak te vinden in de veranderende hormoonhuishouding tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Dit gaat vaak samen met een aantal risicofactoren zoals slaaptekort, slechte lichamelijke conditie, een zware of erg snelle bevalling en een tekort aan vitamines en mineralen, omdat er veel voedingsstoffen naar de baby gaan.

Ook sociale of psychische oorzaken kunnen van invloed zijn. Bijvoorbeeld als het kindje niet gewenst is, zorgen over de opvoeding, relatieproblemen of te hoge verwachtingen.

Er iets aan doen met online therapie bij postnatale depressie

Heb jij ook te maken met bovenstaande klachten? Vertel ons je verhaal, dan kunnen we je eruit helpen want het is een depressie die goed te behandelen is met de juiste begeleiding. Door online je vraag te stellen, kunnen onze professionals aan de slag om jou gericht advies te geven. Wil je liever eerst meer weten of een vraag stellen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult