Slaapproblemen of slaapstoornis

Lees hier meer over slaapproblemen, mentale stress en time management.

Online therapie bij stress

Slaapproblemen of slaapstoornis verhelpen

Heb je last van slaapproblemen? Je kunt spreken van een slaapprobleem als je gedurende een langere periode niet goed slaapt en door het slaaptekort niet meer goed kunt functioneren. Bijhorende klachten zijn onder andere vermoeidheid, prikkelbaarheid en moeite met concentreren.

Een slaapprobleem ontwikkelt zich vaak geleidelijk. Het begint vaak met een duidelijk aanleiding (bijvoorbeeld verlies van werk, of een ingrijpende verandering). Ook als de aanleiding weer verdwijnt, kan het slechte slapen blijven bestaan. Je belandt in een vicieuze cirkel. Je slaapt slecht – piekert over negatieve gedachten over slapen – dit geeft spanning bij het inslapen. Ook ontwikkel je dan vaak verkeerde slaapgewoonten waardoor het slechte slapen blijft bestaan.

Om verandering te creëren is het belangrijk om inzicht te krijgen in je slaappatroon en eens kritisch te kijken naar de slaapomgeving (licht, geluid, temperatuur etc). Kijk ook eens naar je leefsituatie (beweeg je voldoende, eet je gezond etc). En daarnaast is het belangrijk om die negatieve gedachten over slapen en de verkeerde slaapgewoontes eens onder de loep te nemen.

Wil jij professioneel hulp bij slaapproblemen?

Neem contact op via E-consulenza om de slaapproblemen te verminderen. Geheel anoniem en online!

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Stel je vraag

Je ontvangt een e-mail om je account te activeren. Daarna kun je direct je vraag stellen.