Werkstress

Lees hier meer over slaapproblemen, mentale stress en time management.

Online therapie bij stress

Hulp bij Werkstress

Werkstress betekent dat er stress is door of in de werksituatie. Dit hoeft niet perse veroorzaakt te worden door de werksituatie alleen. Vaak is dit door de combinatie tussen hoge belasting op het werk met gebeurtenissen in het privé-leven. Vaak bestaat er een slechte afstemming tussen de eisen en kenmerken van de werksituatie en de capaciteiten en behoeften van de werknemer.

Het lichaam reageert op deze stress met een verhoogde fysiologische activiteit. Echter te veel spanning en stress zorgt ervoor dat het lichaam uitgeput raakt. De energie en reserves van het lichaam raakt op.

Dit leidt tot verminderde productiviteit, motivatie en weerbaarheid. Het algehele functioneren op het werk vermindert. De werknemer heeft vaak het gevoel onder druk te staan, waardoor de kans groot is dat hij zich ziek meldt. Vervolgens is de kans aanwezig dat zich lichamelijke en/of psychische klachten ontwikkelen zoals vermoeidheid, slapeloosheid, depressies, angsten of burn-out.

Heb je last van werkstress en het gevoel dat je uit balans bent?

Bemerk je een onbalans in je werk, bouwt de werkstress zich steeds meer op, neem dan contact op met E-Consulenza.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult