Ik ben alleen

Moeite met grenzen stellen of je mening delen? Kom voor jezelf op.

therapie bij Assertiviteit

Denk je vaak : “Ik ben alleen”

Sommigen mensen zijn liever alleen, dan in gezelschap van anderen. Daar is niets mis mee. Zo nu en dan even alleen zijn kan juist erg gezond zijn. Echter, ben je veel alleen, en ben je hier ontevreden over. Wat kan je dan doen?
De mens is over het algemeen een sociaal wezen. We gaan allemaal op zoek naar anderen om over onze gedeelde gedachten en interesses te praten. Ondanks dit instinct kan het zijn dat je het moeilijk vindt om deze sociale contacten aan te gaan. Het gevolg kan zijn dat je meer alleen bent dan je zou willen. Je kan veel last hebben van die eenzaamheid, het kan je dagelijks leven ernstig belemmeren.

Tip1: Stap eens buiten je comfort-zone. Dit kan in de praktijk betekenen dat je eens in een onbekend cafe een kopje koffie gaat drinken, of dat je eens iemand aanspreekt naast je in de rij bij de supermarkt.
Tip2: Ga bijvoorbeeld een cursus volgen, of ga eens een nieuwe sport beoefenen, ga vrijwilligerswerk doen, of maak een groepsreis speciaal georganiseerd voor singles.
Tip3: Ook online kan je veel sociale contacten opdoen. Denk hierbij aan fora voor bepaalde hobby’s, maar je kan ook een (persoonlijke) blog gaan schrijven, om zo in contact te komen met anderen. Online contacten kunnen eenzaamheid net zo goed tegengaan.

Ik ben alleen – hulp tegen eenzaamheid

Wil je meer hulp om je alleen zijn tegen te gaan, neem dan contact op met E-Consulenza.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult