Negatief zelfbeeld

Moeite met grenzen stellen of je mening delen? Kom voor jezelf op.

therapie bij Assertiviteit

Negatief zelfwaardering tegengaan

Zelfwaardering is een belangrijke onderdeel van je zelfbeeld. Als je jezelf waardeert betekent dit dat je je goed voelt met wie je bent. Je mag er zijn, met al je positieve en negatieve eigenschappen. Je bent zelfverzekerd en hebt grip op je zelfwaardering. Dit houdt ook in dat je afstand kan nemen van kleine gebeurtenissen waarin je het eens iets minder goed deed.

Maar er is ook een andere kant aan dit verhaal. Dit is wanneer je regelmatig twijfelt aan jezelf, denkt dat je niet goed genoeg bent, of zelfs dat je niets waard bent. Door deze twijfel raak je de grip kwijt op jezelf, en op je kunnen.
Je voelt je belemmert om vrij en onbevangen te genieten van je bestaan. Je beoordeelt jezelf als negatief en veroordeelt jezelf vaak op grond van gemaakte fouten,  en hecht te veel negatieve waarde aan bepaalde kleine eigenschappen. Wanneer dit een gewoonte is geworden, blijft je leven in een negatief beeld bestaan.

Het is belangrijk om te achterhalen waarom je jezelf zo negatief beoordeelt, om vervolgens hierin veranderingen te maken. Een tip is om eens kritisch te kijken naar de gedachten en oordelen over jezelf. Kloppen deze gedachten eigenlijk wel? Een andere tip is om jezelf regelmatig een compliment te geven.

Wil je van je negatief zelfbeeld afkomen? Boek een consult

Wil je graag meer hulp om je negatieve zelfbeeld meer realistisch te maken, neem dan contact op met E-Consulenza.

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.