Zelfbeeld en eigenwaarde vergroten

Moeite met grenzen stellen of je mening delen? Kom voor jezelf op.

therapie bij Assertiviteit

Leer online je zelfbeeld vergroten

Zelfbeeld is het beeld dat iemand over zichzelf heeft. Het is niet onze werkelijke identiteit, maar een beeld waar we ons mee identificeren. Je kan het omschrijven als je denken, je ego, je persoonlijkheid, maar ook positieve en negatieve evaluaties over jezelf, vaardigheden en eigenschappen en ideaalbeelden.

Het staat niet vast, het kan veranderen door de jaren heen. Door nieuwe uitdagingen aan te gaan, kan je je zelfbeeld aanpassen. Ook nieuwe of veranderende rollen geven een ander beeld. Iedere rol in je leven vereist een bepaald type gedrag. Denk hierbij aan rollen als kind, vriend(in), collega of ouder.

Ons eigenwaarde ontstaat door contact met de omgeving, door reacties van anderen en door jezelf te vergelijken met anderen. Door herhaaldelijke negatieve opmerkingen uit de omgeving (bijvoorbeeld: “Je kunt niets.”), kan je dit negatieve beeld (onterecht) gaan geloven. Vervolgens heeft dit effect op je kunnen en zelfvertrouwen. Met als gevolg dat je een negatieve evaluatie maakt; “Zie je wel, ik kan inderdaad niets”.

Een realistisch en positief zelfbeeld is dus belangrijk om zo veel mogelijk uit jezelf te halen en trots op jezelf te kunnen zijn.

Wil je jouw eigenwaarde leren vergroten? Wij helpen jou om dat te bereiken – vraag online een consult aan

Merk je dat je regelmatig de (negatieve) mening van anderen voor waarheid aanneemt, en geen positief zelfbeeld hebt? Laat ons jouw eigenwaarde verbeteren met professioneel advies en tips.

Bij E-Consulenza kun je geheel anoniem een consult boeken en ons team helpt jou dan graag verder.

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.