Bang voor ziektes

Bang voor iets dat kan gebeuren? Lees hier alles over angst.

online therapie bij angst

Bang zijn voor ziektes

Je voelt je hart bonzen en wordt bang voor een hartaanval. Je hebt hoofdpijn en denkt meteen aan een tumor. Je zoekt op internet en komt allerlei enge verhalen tegen, die je alleen maar banger maken. En de dokter kan je ook niet geruststellen. Misschien weet je ergens wel dat die angst waarschijnlijk niet terecht is, maar zo voelt het niet. Misschien zorgt je angst ervoor dat je nog duizeliger wordt, je hart nog harder gaat kloppen, nog meer gaat zweten, waardoor je ook nog meer in paniek raakt.

Waarom je niet bang moet zijn voor ziektes

Angst is een reactie van jouw lichaam en geest dat heel natuurlijk is en dat gevoel wordt aangewakkerd wanneer er gevaar is. Dat gebeurt als je bang bent, echter weet je niet zeker of dat terecht is. Het is een natuurlijke reactie omdat je wellicht in je omgeving iets hebt gehoord of gelezen en daarom denkt dat het dichtbij je komt. Vaak is dat echter alleen een ‘gevoel’ en niet gebaseerd op feiten.

Heb je bijvoorbeeld een pijntje of zie je opeens een vreemde (moeder)vlek? En denk je meteen dat iets heel mis is met je lichaam dan kan het zijn dat je last hebt van hypochondrie, of ziektevrees. Een veelvoorkomende reactie is op het internet zoeken naar gelijksoortige klachten en daaraan meteen een oordeel aanhangen. Maar wat de meeste mensen vergeten is dat het in de meeste gevallen onschuldige kwalen zijn die wellicht zijn ontstaan door lichamelijke of mentale stress.

 

Angst voor ziektes overwinnen? Boek een consult.

Het is zonde om je zo voelen terwijl dat niet nodig is! Neem contact op met ons en ga aan de slag!

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult