Je angst overwinnen

Bang voor iets dat kan gebeuren? Lees hier alles over angst.

online therapie bij angst

Hoe kun je angst overwinnen? Online hulp

Bijna iedereen is wel eens angstig. Dit kan iets onschuldigs zijn als angst voor spinnen, maar het kan ook een angst zijn die je meer belemmert in je dagelijkse leven. Dan wil je er misschien wel wat aan doen.

In het artikel ‘Nut van angst’ is uitgelegd wat het doel en effect van angstgevoelens zijn. Daarin lees je dat angst soms heel nuttig is, maar regelmatig voelen we ook angst wanneer dit niet nodig is. In die gevallen kan je door middel van een aantal tips leren om de angstgevoelens te verminderen.

  1. Bekijk je angst(gedachten) eens goed. Waar ben je nu precies bang voor? En wat is het allerergste dat er zou gebeuren in deze situatie? Zit er nog een tweede angst(gedachte) onder?
    Schrijf dit nu eens op. Kijk vervolgens eens kritisch naar wat je hebt opgeschreven. Hoe reëel is je angst? Zou dat werkelijk gebeuren? Hoe groot is de kans (in percentages) dat het daadwerkelijk gebeurt?
  2. Wat zegt deze angst je? Wat kan je er van leren? Angstsituaties zijn vaak situaties waarin je buiten je comfortzone moet stappen. Dit zijn juist dé momenten waarin je kan groeien en leren.
    Bekijk eens hoe je deze stap zou kunnen aanpakken, ondanks de spanning die het oproept. Je kan proberen om een klein begin te maken. Je hoeft natuurlijk niet jezelf direct te confronteren met je grootste angst. Maar juist door de situatie aan te gaan, leer je je angsten te overwinnen en te groeien.

 

Begin direct met angst overwinnen dankzij een online consult

Wil je meer tips en hulp voor je? Neem dan contact op met E-Consulenza. Boek een consult online!

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp