Sociale fobie

Bang voor iets dat kan gebeuren? Lees hier alles over angst.

online therapie bij angst

Sociale fobie

Bang voor de reactie van anderen of voor kritiek, bang om te blozen, bang om te praten voor een groep, bang om af te gaan… Met een sociale fobie bedoelen we alle vormen van angst voor sociale situaties.

Daaronder zit vaak een grote onzekerheid. Als je sterk in je schoenen staat en jezelf goed vindt zoals je bent, dan kan je wel een stootje hebben. Maar als je jezelf niet echt leuk vindt, zal je er waarschijnlijk ook sneller vanuit gaan dat andere mensen je ook niet leuk vinden. En dan voelt het veiliger om jezelf wat meer op de achtergrond te houden, want dan krijg je ook minder snel negatieve reacties. Maar zo houd je de angst wel in stand. En dat is mooi lastig, want we leven in een maatschappij waarin de omgang met anderen heel belangrijk is.

Last van een sociale fobie? Vraag online hulp aan

Sociale fobieën komen in alle soorten en maten. Probeer eens voor ons op te schrijven waar je bang voor bent en hoe dat komt, dan geven wij je een advies op maat waar je mee verder kan.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult