Geheime liefde of relatie

Lees hier over veelvoorkomende problemen en wat jij zou kunnen doen.

online therapie bij relaties

Geheimen in je relatie of de liefde

“Ik heb een vriend, maar ik ben heel erg verliefd geworden op iemand anders. We hebben al een paar keer wat gedaan. Ik weet dat het verkeerd is, en ik voel me heel erg schuldig, maar ik kan er niet mee stoppen. Ik weet eigenlijk niet zo goed of het nou gewoon de spanning is, of de aandacht, of dat ik echt verliefd ben.”

“Ik heb sinds een tijdje een vriend. We zijn allebei heel erg verliefd. Hij is moslim. Ik merk zelf niks van het cultuurverschil, want hij is in Nederland geboren en heeft hele moderne ouders. Maar ik ben bang dat mijn ouders dat niet begrijpen. Ze hebben altijd heel erg een vooroordeel. Daarom heb ik het hen nog niet verteld.

“Er is een meisje dat ik heel erg leuk vind. Ze is een hele goede vriendin van me. We doen heel veel samen, en soms lijkt het wel alsof ik haar vriend ben. Ik zou heel graag meer willen, maar ik ben bang dat ze mij niet op die manier leuk vindt, en dat ik haar dan helemaal kwijtraak.”

“Ik werk in een heel klein team. We kunnen allemaal heel goed met elkaar opschieten en spreken ook wel eens privé af. Dat is heel gezellig, maar het is ook wel eens lastig. Mijn collega’s weten niet dat ik al heel lang een relatie heb met onze baas. We zijn bang dat als ze dat weten, ze daar verkeerd op gaan reageren.”

“Ik heb al heel lang een relatie. Maar zij is getrouwd. Ik zou heel graag een leven met haar willen opbouwen. Daar hebben we het ook wel eens over gehad, dat zij zou gaan scheiden. Maar dat heeft ze nog steeds niet gedaan. Ik ben bang dat als ik haar dwing om te kiezen, ze niet voor mij zal kiezen.”

Een geheime liefde kan heel leuk en spannend zijn. Maar er kleven ook een heleboel nadelen aan. Je kan er niet met anderen over praten, dus je staat er alleen voor. De geheimhouding kan een hele vervelende druk leggen op de relatie. Afspreken kan moeilijk zijn. Je hebt geen houvast, geen veiligheid. En het kan moeilijk zijn om je grenzen aan te geven.

Heb je een geheime liefde of relatie en wil je advies? Vraag online een consult aan!

Heb jij vragen over jouw geheime liefde of relatie? Laat ons weten wat jouw situatie is en hoe we je daarbij kunnen helpen.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult