Relatie verbreken

Lees hier over veelvoorkomende problemen en wat jij zou kunnen doen.

online therapie bij relaties

Relatie verbreken of toch…

Het kan zijn dat je nadenkt om een punt te zetten achter je relatie? Hoe weet je nu of je de goede keus maakt? Na een (jaren)lange relatie kan het soms lastig zijn om een knoop door te hakken, en los te komen van elkaar. Echter, als je al nadenkt om je relatie te beëindigen, zit er iets waarschijnlijk niet goed.
Probeer eens na te gaan waarom je niet tevreden bent met de huidige situatie. Wat speelt er precies, en voor hoe lang? Hoe groot is dit probleem? En bestaan er oplossingen hiervoor?

Belangrijk om te beseffen is dat je samen in deze relatie zit. Ook als er maar één partij ontevreden is, heb je samen de verantwoordelijkheid om dit te verbeteren.

Er zijn een aantal kleine tips die je kan toepassen om positieve veranderingen door te voeren. Plan regelmatig (liefst iedere dag) een momentje voor jullie samen. Elke avond een half uurtje samen kletsen kan al een goed begin zijn. Let hierbij vooral op goede communicatie. Luister naar de ander, toon begrip en empathie.

Ook belangrijk om te beseffen; niemand is perfect. Je partner niet, jij niet, maar ook jullie relatie niet. Na de eerste verliefdheid kom je er vaak achter dat de ander niet al je behoeftes kan vervullen. Veel relatieproblemen hebben te maken met onrealistische hoge verwachtingen.  Wat zijn je behoeften? En welke behoeften kan je partner vervullen, waar is hij/zij goed in? Voor de overige behoeften (bijv winkelen, voetballen etc) zijn vriendschappen erg geschikt.

Wil je zeker weten of je de juiste keuze maakt? Wij bieden online hulp

Wil je graag hulp om de twijfels over je relatie uit te zoeken, neem dan contact op met E-Consulenza.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult