Burn-out herstel bij te veel stress

Lees hier meer over slaapproblemen, mentale stress en time management.

Online therapie bij stress

Burn-out herstel met behulp van een online consult

Om te herstellen van een burn-out is het belangrijk om eerst de oorzaak van de burn-out duidelijk te stellen. Een algemene uitleg is dat er een verstoring van het evenwicht tussen draagkracht en draaglast is. Draagkracht betekent geestelijke en emotionele sterkte, lichamelijke sterkte en sociale steun. Draaglast zijn de dagelijkse verplichtingen (werk, gezin, vrije tijd), levensgebeurtenissen en eventuele problemen.

In de behandeling van een burn-out moet het evenwicht worden hersteld. Dit doe je door de draaglast (tijdelijk) te verminderen. Dit betekent minder verplichtingen, minder taken en meer pauzes nemen. Maar het is ook belangrijk om meer nee te zeggen.

Anderzijds wil je de draagkracht versterken. Dat doe je door meer te ontspannen, je conditie te versterken en je weerbaarheid te vergroten.  Denk hierbij aan ontspanningsoefeningen, wandelen en andere vormen van beweging.
Het is erg belangrijk om een goede afwisseling te vinden tussen inspanning en ontspanning, plicht en plezier. Je moet leren om dit beter aan te voelen en te herkennen, zodat je er op tijd naar kan handelen. Daarnaast is het belangrijk om automatische, negatieve gedachtepatronen te leren herkennen en te veranderen in reële gedachten. Dit is niet gemakkelijk om op eigen houtje te doen.

Boek direct en anoniem een consult

Wil je hier hulp bij, neem dan contact op met E-Consulenza. Boek geheel anoniem en online een consult.

 

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.