Hulp bij Burn-out bij te veel stress

Lees hier meer over slaapproblemen, mentale stress en time management.

Online therapie bij stress

Hulp bij burn-out met behulp van een online consult

Om te herstellen van een burn-out is het belangrijk om eerst de oorzaak van de burn-out duidelijk te stellen. Een algemene uitleg is dat er een verstoring van het evenwicht tussen draagkracht en draaglast is. Draagkracht betekent geestelijke en emotionele sterkte, lichamelijke sterkte en sociale steun. Draaglast zijn de dagelijkse verplichtingen (werk, gezin, vrije tijd), levensgebeurtenissen en eventuele problemen.

In de behandeling bij een burn-out moet het evenwicht worden hersteld. Dit doe je door de draaglast (tijdelijk) te verminderen. Dit betekent minder verplichtingen, minder taken en meer pauzes nemen. Maar het is ook belangrijk om meer nee te zeggen met een burn out.

Herken de verschillende klachten

Anderzijds wil je de draagkracht versterken. Dat doe je door meer te ontspannen, je conditie te versterken en je weerbaarheid te vergroten.  Denk hierbij aan ontspanningsoefeningen, wandelen en andere vormen van beweging. Het is erg belangrijk om een goede afwisseling te vinden tussen inspanning en ontspanning, plicht en plezier. Je moet leren om dit beter aan te voelen en te herkennen, zodat je er op tijd naar kan handelen als het moet. Daarnaast is het belangrijk om automatische, negatieve gedachtepatronen te leren herkennen en te veranderen in reële gedachten. Dit is niet gemakkelijk om op eigen houtje te doen. Soms is een steuntje in de rug nodig voor een verandering door iemand in je omgeving, je huisarts of een deskundige.

Boek direct en anoniem een consult voor burn out hulp

Wil je samen met een psycholoog erover praten en je er niet meer bij neerleggen, stel je vraag dan anoniem en direct online bij het team van psychologen bij E-Consulenza. Door een gesprek op te starten met een professional zul je merken dat het je goed doet. De eerste stap is vaak het moeilijkst. Wij hopen die stap toegankelijker te maken voor de behandeling van burn out.

 

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult