Hulp bij overspannen

Lees hier meer over slaapproblemen, mentale stress en time management.

Online therapie bij stress

Je bent overspannen – wij bieden online hulp

Door de drukte van alledag kan het gebeuren dat de verplichtingen, taken en gebeurtenissen te veel spanning geven. We gebruiken daarvoor het woord  ‘overspannen’. Maar wat houdt het nu eigenlijk in? Een beetje spanning is helemaal niet erg. Dat zorgt er juist voor dat je alert reageert in bijvoorbeeld het verkeer, of dat je beter presteert in je werk. Echter, te veel hooi op je vork nemen kan tot serieuze klachten leiden.

Als je overspannen bent, kan je zowel psychische als lichamelijke klachten ervaren. Denk hierbij aan piekeren, prikkelbaarheid, slaapproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, hartkloppingen en hoge bloeddruk. Het zal je niet verbazen dat goed functioneren met deze kalchten erg lastig wordt.

Belangrijk is om de sitautie te herstellen. Dat doe je door in de eerste plaats rust te nemen en je taken te verminderen. Vervolgens ga je bekijken waar de oorzaak van je klachten ligt, en oplossingen bedenken. De logische vervolgstap is natuurlijk op die oplossingen ook daadwerkelijk uit te voeren. Denk hierbij aan schrijven, ontspanningsoefeningen, sporten, of een bepaalde taak afstaan.
Het is belangrijk om deze klachten van overspannenheid serieus te nemen. Mochten de klachten namelijk langer aanhouden van zes maanden, dan loop je risico om een burn-out te ontwikkelen.

Hulp bij overspannen? Boek een consult

Heb je het idee dat je overspannen bent, neem dan contact op met E-Consulenza voor hulp.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult