Open relatie

Lees hier over veelvoorkomende problemen en wat jij zou kunnen doen.

online therapie bij relaties

Open relatie – online advies

Een open relatie is een relatie waarbij je met elkaar afspreekt dat je ook seks mag hebben met andere mensen. Er zijn verschillende redenen waarom sommige mensen voor een open relatie kiezen. Een reden kan zijn dat je seks en vriendschap hebt met een vaste partner, maar de mogelijkheid houdt om op zoek te gaan naar de ware. Of dat je bijvoorbeeld een lange afstandsrelatie hebt. Het kan ook zijn dat je nog niet toe bent aan een vaste relatie met één persoon, of dat je het idee van een monogame relatie gewoon heel achterhaald vindt.

Als jullie er allebei voor openstaan om een relatie te hebben die wat minder traditioneel is, kan dat heel fijn zijn. Je bent vrij om seks te hebben met mensen die je aantrekkelijk vindt, zonder schuldgevoel. Voor sommige stellen is het ook een manier om de relatie een nieuwe boost te geven. Het kan een leuke spanning geven en een flinke dosis zelfvertrouwen.

Maar een open relatie is niet voor iedereen weggelegd. Als je bang bent dat hij of zij jou gaat vergelijken met anderen of zelfs verliefd wordt op iemand anders, kan dat je juist erg onzeker en jaloers maken. Het kan jullie uit elkaar drijven, omdat je het gevoel hebt minder aandacht te hebben voor elkaar. En kan erg lastig worden om te bepalen waar jullie grens ligt, en om afspraken te maken waar jullie allebei achter staan.

Heb je vragen of zoek je advies over een open relatie?

Is een open relatie voor jullie weggelegd? Welke afspraken zijn belangrijk om te maken? Wat doe je als je het minder leuk blijkt te vinden dan verwacht? Of als je partner graag een open relatie wil, maar jij twijfelt, of andersom? Bij al dit soort vragen willen wij je een advies geven dat bij jou past.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult