Hoogtevrees

Bang voor iets dat kan gebeuren? Lees hier alles over angst.

online therapie bij angst

Hoogtevrees – Online hulp

Hoogtevrees is angst hebben voor hoogten. Als de angst in extreme mate aanwezig is spreken we van acrofobie of altofobie.

Er zijn twee soorten hoogtevrees:
– Cognitieve hoogtevrees bestaat uit angstgedachten die gerelateerd zijn aan angst om te (kunnen) springen of angst dat de constructie niet sterk genoeg is.
– Pure optische hoogtevrees is bijvoorbeeld lopen op een etage van een flat, en de diepte beneden je ervaren.
Vaak heeft men een combinatie van cognitieve en optische hoogtevrees.

Hoe ontstaat hoogtevrees?

Hoogtevrees kan ook optreden na overbelasting, zoals een burn-out of overspannenheid. Ook na de overbelasting kan de hoogtevrees blijven bestaan. Dit dient afzonderlijk door middel van gedragstherapie te worden behandeld.
Hoogtevrees kan ook een gevolg zijn van een bepaalde oogafwijking, waarbij de ogen niet goed samenwerken. Een optometrist kan dit onderzoeken.

Heb je last van hoogtevrees en zoek je hulp?

Hoogtevrees is een angst die goed te behandelen is door middel van cognitieve gedragstherapie. Neem contact op met E-Consulenza voor hulp.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult