Zomerdepressie

Lees hier hoe om te gaan met tegenslagen, ups en downs en depressie.

online therapie bij depressie

Zomerdepressie of zomerdip

Wellicht denk je dat er alleen winterdepressies bestaan. Niets is minder waar. Ook de zomerperiode is een seizoen om een depressie te kunnen ontwikkelen.
Ondanks dat menigeen vaak lang uitkijkt naar de zomer(vakantie), in de werkelijkheid kan het een gevoel van leegte en doelloosheid oproepen. Je weet niet meer hoe je je dag moet indelen. Je kan een soort van gemis voelen, omdat je geen echt doel hebt, die je normaal in je schooltaken of werkzaamheden wel hebt.

Daarnaast wordt er ook vaak verwacht dat je erg gelukkig bent in de zomer. Het zonnetje schijnt, je hebt veel vrije tijd, je móet wel gelukkig zijn, toch? Geluk lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Dit kan voor extra stress en druk zorgen. Wat er vervolgens ontstaat is een zomerdip of zomerdepressie. Denk hierbij aan klachten als; ongemak, angst, stress, spanning, slapeloosheid, gebrek aan eetlust en vermoeidheid.

Hoe kan je deze zomerdepressie tegengaan? Allereerst; neem je klachten serieus! Vervolgens is het belangrijk is om wat kleine doelen te stellen, zodat je zomer(vakantie) niet een lange aaneengesloten vrije periode is. Bedenk wat klusjes die je deze periode wilt gaan doen. Houd een normaal slaapritme aan en probeer ondanks alle zomerstops je ritme in sporten vast te houden. Ga dagelijks een wandeling maken, of stap op de fiets.

Online hulp bij het voorkomen van een zomerdepressie of zomerdip

Wil je meer hulp bij je zomerdip of zomerdepressie, neem dan contact op met E-Consulenza.

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp