Zomerdepressie of een zomerdip

Lees hier hoe om te gaan met tegenslagen, ups en downs en depressie.

online therapie bij depressie

Heb je last van zomerdepressie of een zomerdip?

Wellicht denk je dat er alleen winterdepressies bestaan. Niets is minder waar. Ook de zomerperiode is een seizoen om een depressie te kunnen ontwikkelen.
Ondanks dat menigeen vaak lang uitkijkt naar de zomer(vakantie), in de werkelijkheid kan het een gevoel van leegte en doelloosheid oproepen. Je weet niet meer hoe je je dag moet indelen. Je kan een soort van gemis voelen, omdat je geen echt doel hebt, die je normaal in je schooltaken of werkzaamheden wel hebt.

Daarnaast wordt er ook vaak verwacht dat je erg gelukkig bent in de zomer. Het zonnetje schijnt, je hebt veel vrije tijd, je móet wel gelukkig zijn, toch? Geluk lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Dit kan voor extra stress en druk zorgen. Wat er vervolgens ontstaat is een zomerdip of zomerdepressie. Denk hierbij aan klachten als; ongemak, angst, stress, spanning, slapeloosheid, gebrek aan eetlust en vermoeidheid.

Hoe kan je deze zomerdepressie tegengaan? Allereerst; neem je klachten serieus! Vervolgens is het belangrijk is om wat kleine doelen te stellen, zodat je zomer(vakantie) niet een lange aaneengesloten vrije periode is. Bedenk wat klusjes die je deze periode wilt gaan doen. Houd een normaal slaapritme aan en probeer ondanks alle zomerstops je ritme in sporten vast te houden. Ga dagelijks een wandeling maken, of stap op de fiets.

Online hulp bij het voorkomen van een dip

Wil je anoniem en hulp? Boek dan een consult bij E-Consulenza.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult