ADHD behandelen

Hoe om te gaan met verslaving, eetstoornissen, schaamte voor je lijf en meer...

overige therapie bij klachten

ADHD behandelen

Er staan al twee artikelen over AD(H)D bij kinderen en volwassenen online op deze site. Hierin wordt uitgelegd wat AD(H)D inhoudt, en hoe het zich uit bij zowel kinderen als volwassenen.

In dit artikel gaan we verder door op de behandeling van ADHD. Wanneer de diagnose ADHD gesteld wordt, is er vaak al een heel traject achter de rug. Dit is meestal geen makkelijker periode geweest. Er kunnen allerlei moeilijke momenten en emoties zijn ontstaan. Bij het begin van de behandeling is het belangrijk om eerst weer wat vertrouwen en hoop te ervaren.

Ook is psycho-educatie erg belangrijk. Je moet als mens begrijpen wat ADHD theoretisch inhoudt om het te kunnen behandelen, en hoe het zich uit, en hoe het zich specifiek bij jou uit. Hier kan kan je je eigen gedachten, gevoel en gedrag beter leren begrijpen. Onthoud; AD(H)D is biologische bepaald, het is een neuropsychiatrische conditie; het is de manier waarop je hersenen bekabeld zijn. Het is niet een kwestie van niet willen, of falen. Het is geen zwakte in je karakter, of onvermogen om volwassen te worden.

Vervolgens kan het prettig zijn om een coach of hulpverlener naast je te hebben, die je helpt organiseren, die je aanspoort, en helpt bij moeilijke momenten waar je door de AD(H)D tegenaan loopt. Denk hierbij aan het leren om je agenda te structureren, het vinden van fijne leefgewoontes in slapen, eten, bewegen en sociale contacten. Ook kan medicatie een onderdeel zijn van de behandeling.

Ben je op zoek naar hulp?

Boek online een consult en ontvang advies en hulp. Geheel anoniem!

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult