PDD-NOS bij volwassenen

Hoe om te gaan met verslaving, eetstoornissen, schaamte voor je lijf en meer...

overige therapie bij klachten

Autisme of PDD-NOS bij volwassenen

PDD-NOS betekent Pervasive Developmental Disorder – Not Otherwise Specified. PDD-NOS behoort tot de stoornissen van het pervasieve ontwikkelingsstoornissen. Dit is een overkoepelende naam voor stoornissen in het autisme spectrumstoornissen (ASS).

PDD-NOS bij volwassenen komt vaak anders tot uiting dan PDD-NOS bij kinderen. Ook zijn de symptomen minder duidelijk aanwezig. Volwassenen met PDD-NOS ervaren vaak moeilijkheden op het gebied van werk, studie en sociale omgang. Vaak ontwikkelt de volwassene ook compensatiestrategieën, waardoor het gedrag minder zichtbaar is.

De meeste problemen van PDD-NOS lijken een gevolg van het niet goed verwerken van informatie en prikkels. Volwassenen met PDD-NOS kunnen bijvoorbeeld moeite hebben met het lezen van gezichten. Zij bevinden zich het liefst in voorspelbare situaties. Sociale situaties zijn dit meestal niet.

Hoe herken je PDD-NOS bij een volwassenen in je omgeving? Volwassenen met PDD-NOS gedraagt zich over het algemeen star, heeft behoefte aan structuur, en kan zich moeilijk inleven in een ander.
Als partner van iemand met PDD-NOS merk je dat de communicatie moeizaam gaat, en dat jullie elkaar moeilijk kunnen begrijpen. Ook kan je partner helemaal opgaan in zijn eigen interesses, en moeite hebben om rekening te houden met een ander.

Online consult voor PDD-NOS bij volwassenen?

PDD-NOS is zoals gezegd een ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat het niet verdwijnt door middel van behandeling. Echter kan je wel leren om de stoornis te accepteren, en beter om te gaan met de symptomen. Wil je hulp hierbij, neem dan contact op met E-Consulenza.

Boek direct een consult

Boeken
E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
anoniem je vraag stellen aan online psychologen
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Boek een consult