Meer zelfvertrouwen krijgen

Meer zelfvertrouwen krijgen – Online advies

Je wilt graag meer zelfvertrouwen krijgen; hoe pak je dat aan? Door een aantal kleine veranderingen door te voeren krijg je direct meer vertrouwen in jezelf. Kijk maar eens naar onderstaande tips!
– Stel jezelf eens een nieuwe uitdaging. Doe eens mee met een proefles dansen, volg een interessante cursus, ga op schilderles, neem eens een onbekende route naar huis, of maak en eet een onbekend gerecht. Hierdoor stap je buiten je comfortzone en ontdek je misschien wel eens nieuwe kwaliteiten of talenten van jezelf. Ook leer je jezelf iets nieuws, waardoor je jezelf uitdaagt en stimuleert. Hierdoor blijf je letterlijk en figuurlijk in beweging en sta je meer open om nieuwe en eventueel spannende situaties aan te gaan.

  • Laat los om te zijn zoals anderen. Je bent zoals je bent. Je bent uniek en je mag uniek zijn en blijven. Herken en accepteer je krachtige en minder krachtige punten. Iedereen is zichzelf, en niemand is perfect. Door dit te beseffen geef je jezelf minder spanning en is perfectie niet meer het doel. Hierdoor ervaar je meer rust, en meer vertrouwen in jezelf; Wees de eersteklas uitvoering van jezelf, in plaats van de tweedehands uitvoering van een ander!
  • Maak eens een lijst met alle dingen die je leuk vindt aan jezelf. Denk hierbij aan allerlei verschillende aspecten zoals; persoonlijkheid, vaardigheden, kwaliteiten, uiterlijk, karakter, verschillende rollen die je hebt, talenten, etc! Soms is het begin wat lastig, maar er is vaak meer te benoemen dan je in eerste instantie denkt! Soms helpt het om te bedenken wat je moeder, je beste vriendin, of die ene collega zou benoemen over jou..

 

Zoek je hulp om meer zelfvertrouwen te krijgen?

Boek een online consult bij E-Consulenza en wij helpen je graag verder. Geheel anoniem!

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp