Sociaal leven

Lees meer over sociale vaardigheden, je zelfbeeld en eenzaamheid.

sociaal leven

Sociaal leven – Sociale problemen

In onze samenleving draait eigenlijk alles om je sociale leven. Hoe je omgaat met anderen, hoe anderen je zien. Hoe je reageert op sociale situaties. Hoeveel vrienden je hebt. De band met je familie. Hoe extravert je bent. En grappig. En gezellig.

Van buiten lijkt het misschien alsof iedereen om je heen heel sociaal is. Maar je moest eens weten. Die mensen vallen extra op omdat ze van zichzelf laten zien. Verlegen mensen vallen minder op. Bovendien zijn mensen die sociaal overkomen, vaak ondertussen heel onzeker over hoe ze op anderen overkomen.

Hoe ga je om met sociale problemen?

Het is niet altijd makkelijk om sociaal te zijn. Misschien maak je je zorgen over wat anderen van je vinden, en lukt het daarom niet om spontaan te reageren. Misschien weet je gewoon niet goed hoe je moet omgaan met bepaalde situaties. Of vind je andere mensen gewoon heel ingewikkeld.

Sociaal zijn is een kwestie van vertrouwen op jezelf, durven en oefenen. Hoe je dat precies aanpakt? Kijk, daar kunnen wij je dan weer mee helpen!

Wat anderen ook opzochten over sociaal leven

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.