Psychologische hulp

Psychologische hulp online – Boek een consult

Bijna iedereen krijgt gedurende zijn of haar leven te maken met uitdagingen, moeilijkheden of problemen. Op zulke momenten is het soms lastig om voldoende balans en ontspanning te vinden. Door emotionele, psychische, lichamelijke of sociale problemen kan het lastig zijn om je dagelijkse leven niet te veel laten beperken. Soms is er dan hulp nodig van buitenaf. Maar welke stappen moet je zetten voor de juiste hulp?

Vrienden/familie:
Als eerste kan je natuurlijk hulp zoeken bij iemand uit je vriendenkring of familie. Soms doet een fijn gesprek met een vertrouwenspersoon je al veel goeds.

Huisarts:
Merk je dat één of meerdere gesprekken met een vertrouwenspersoon uit je eigen omgeving niet voldoende is, kan je een volgende stap nemen. Maak een afspraak bij je huisarts. Samen met je huisarts kan je je klachten helder formuleren, en op zoek gaan naar de juiste hulp.

POH-GGZ, maatschappelijk werk, psycholoog:
De huisarts kan aan de hand van de ernst van je klachten bepalen naar wie hij je doorstuurt. Je kan bij milde klachten bijvoorbeeld gesprekken krijgen bij de Praktijk Ondersteuner van de Huisarts voor Geestelijke GezondheidsZorg (POH-GGZ). De POH-GGZ werkt meestal binnen de huisartspraktijk. Zijn de klachten ernstiger dan word je waarschijnlijk doorgestuurd naar een maatschappelijk werker of een psycholoog.

Ontvang psychologische hulp online

Het eerste contact start vaak met een intakegesprek om de klachten en problemen duidelijk te krijgen. Dit neemt vaak één tot twee gesprekken in beslag. Vervolgens wordt er gekeken welke therapiesoort er nodig is om je klachten te reduceren. Soms is het ook nodig om psychologisch onderzoek uit te voeren. Dit kan onder andere bestaan uit persoonlijkheidsvragenlijsten, capaciteiten-onderzoek, en gesprekken met jou en eventueel belangrijke mensen uit je omgeving.

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.