Online consult

Online psychologisch consult

Er ontstaat steeds meer de mogelijkheid en de wens om online consulten te volgen. Er zitten natuurlijk voordelen en nadelen aan online therapie. Deze worden hier onder besproken.

Voordelen:

  • Laagdrempelig: Hulp zoeken bij psychische klachten blijft voor velen een grote stap. Het grootste voordeel van online hulpverlening is de laagdrempeligheid.
  • Geen of korte wachtlijsten: Over het algemeen bestaan er bij online consulten geen wachtlijsten. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Op deze manier hoeven zorgvragers niet te wachten en kan er direct gewerkt worden aan de problemen, en erger worden voorkomen.
  • Kostenbesparing: Bij online consulten blijven de prijzen vaak laag. Ook kan er in een aantal sessies al redelijke vooruitgang worden geboekt, waardoor wederom de kosten laag blijven.
  • Flexibiliteit in plaats en tijd: Vaak is de online hulpverlening 24/7 beschikbaar, waardoor de zorgvrager in zijn eigen tijd en tempo kan werken aan de klachten. Daarnaast is er altijd iemand beschikbaar om op het gewenste moment te benaderen. Het enige wat je nodig hebt is een computer met internetverbinding.

Nadelen:

  • Ontbreken van non-verbale communicatie: Tijdens de online therapie is er vaak een gemis aan non-verbale communicatie. Echter lijkt dit een minimaal nadeel; de effecten van online therapie blijken even goed te zijn als die van reguliere therapie.
  • Niet voor iedereen geschikt: Een ander nadeel van online therapie is dat het niet voor iedereen geschikt is. Mensen die bijvoorbeeld moeilijk kunnen omgaan met een computer kiezen waarschijnlijk niet snel voor een online consult. Ook mensen die zich moeilijk via geschreven tekst kunnen uitdrukken hebben vaak geen voorkeur voor online therapie.

Hoe kun je een online consult boeken bij E-Consulenza? Vraag online advies aan!

Ben je benieuwd hoe het boeken van een online consult precies werkt? Kijk dan voor meer informatie op Hoe werkt het.

E-Consulenza is aangesloten bij NVO
E-Consulenza is aangesloten bij NIP
E-Consulenza is aangesloten bij Stichting kwaliteitsregister jeugdzorg
e-consulenza is aangesloten bij NVGzp
×

Registreer je anoniem

Vul hieronder je gewenste gegevens anoniem in. Je ontvangt van ons een e-mail om je account te activeren zodat je direct een consult kunt aanvragen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.